İç Cephe Alçı Dekorasyon | Özgüven Yapı Market

İç Cephe Alçı Dekorasyon

Asma Tavan

Asma tavan istenmeyen görüntüleri saklamak veya dekoratif bir görüntüoluşturmak için mevcut tavanın altına asılarak ikinci bir tavan oluşturma işlemidir.
Alçıpan-tavan arasında kalan boşluktan elektrik ve su tesisatları geçirilir.
Alçıpan, taş yünü, metal, alüminyum,plastik ve suntalama gibi malzemelerden oluşturulur.

Asma tavan ısı ve ses yalıtımı yapmak için de kullanılır.

Kartonpiyer

Kartonpiyer; dekorasyon amaçlı ve yapılarda uygulamada ortaya çıkan bazı eksiklikleri izole etmede , çoğu zaman duvar-tavan ara kesitleriyle ve tavan göbeklerinde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan bir yapı malzemesidir.
Kartonpiyer; alçı ile ip liflerinin ve suyun bir arada karıştırılması, kalıplara dökülerek kurutulması ile elde edilir.

Alçı Sıva, Boya

Tuğla, beton gibi malzemelerin ya da kaba sıvanın üzerine alçıdan yapılan ve daha sonra üzerine yapılacak olan kaplamaya kat oluşturan yüzeye alçı sıva adı verilir.
Alçı sıva işlemi makine ve elle olmak üzere iki şekilde olabilir.
Boya ilk aşamada bir görsellik aracı gibi olsa da esasında bir koruyucudur.

Boyanın bir çok şeyi farklılaştırabileceği veya üzerini kapatabileceği hepimizin bildiği bir gerçektir. Evinizi, ofisinizi vb. birçok yeri yeni bir boya ile çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz.
Alçı sıva, boya işlemleri titiz bir işçilikle yapılmalıdır. Bu yüzden bizi güvenle tercih edebilirsiniz.

Şap Dökme

Yere dökülmüş tesviye betonu üzerine zeminin izolasyonu, görsel güzelliği ve özel kullanım amacı için dökülen yer kaplama malzemesine şap denmektedir.
Şapın yapılmasını amacı, tesviye betonu dökülmüş yüzeyi dış etmenlerdengözetmektir. Kullanılan alanın kullanım süresini uzatmaktır. Kullanım alanları geniştir. Tabanın sudan korunması, görselliğin ön plana gelmesi ve kullanım amacına uygun zeminin elde edilmesi amacıyla zemine uygulaması yapılır.

2 şekilde şap dökme işlemi yapılmaktadır. Çimentoyla yapılan şap dökme işlemleri ve sentetik yani hazır şap dökme işlemleridir.

Seramik Kaplama

Kil veya başka bir seramik malzemesinden yapılmış yüzey kaplamasına seramik karo denmektedir. Seramik karoların fırınlarda çok yüksek derecelerdede pişirilmeleri neticesinde suya dayanıklı, paslanmaz, kolay temizlenebilen, dayanıklı, yoğun ve çok sert bir yapı malzemesi ortaya çıkar.
Seramik kaplamalar, genellikle ıslak, eskiyen ve süsleyici yerlerde kullanılır. Beton ve betonarme döşemelerin üzerine 2-3 cm çimento harcı veya özel kimyevi bağlayıcı ile döşenir. Uygulama alanları bina içinde ıslak hacimler, küçük havuzlar, sağlığa uygun özellik istenen yerlerdir.
Seramik kaplamalar sağlamdır ve bakım gerektirmez.

Parke Uygulama

Parke dekorasyonun önemli parçalarından birisidir.

Ahşap parkeler; kayın ağacı, kestane ağacı ve birçok ağaç tozlarından üretilen,  klasik, rabıta, lamine ve laminant olacak şekilde 4 çeşidi bulumaktadır, konutlarda sağlıklı ve estetik bir taban sağlamak amacı ile kullanılan ahşap yer kaplamasıdır.

Zemin kaplama denilince akla ilk gelen isim lamine (tamamen doğal, ahşap) ve laminat(sıkıştırılmış talaş üzerine reçine emdirilmiş baskı) parkeler olmaktadır. Her iki ürününde farklı kullanım zevklerine, gereksinimlerine yanıt verdiği söylenebilir.

Lamine natürel ve sıhhatli oluşunun yanında her türlü dekorasyona geçimli yapısı, yüksek frekanslı sesleri yalıtarak mekana eko dayanak sağlayan eşsiz dekorasyon mahsulleri olarak karşımıza çıkıyor. Ahşabın verdiği sıcaklık hissini mekanlara taşımanın en estetik güzergahı olan lamine parkeler, uzun ömürlü yapısı da seçim sebebi oluyor.
Parkenin kalitesinin yanı sıra, parkeyi kimin uygulayacağı ve nasıl uygulayacağı en önemli husustur.

Diğer Hizmetler

Profesyonel ekibimiz ile sizlere çözüm ortağı olmaktan gurur duyuyoruz.